24、希腊语 ξη λα υυ
这是一个半认识字母的外语。
ζηε σχη υι γε βαν ρέν σχη ζη μου δε βάι υυ .
只要多打字汉语拼音的句子文章,打字一个字母看一眼字母是什么样子的就行了, 保证一会就能认识字母了。
ζηη υαο δύο τα ζη χαν υυ πιν υιν δε ξύ ζη βεν ζηανγκ , τα ζη υι χε ζη μου καν υι υαν ζη μου σχη σχεν με υανγ ζη δε ξιου χιγκ λε ,βαο ζηηγκ υι χοι ξιου νενγ ρέν σχη ζη μου λε .
所谓直接用喊拼音打字不认识字母的外语文章,就是你随心所有地写你心里想着的句子就可以了,特别是对于那些见位没有变化的外语来说,这一点特别重要, 也特别有效。
συο βει ζηη ξιέ υόνγ χαν υυ πιν υιν τα ζη βυ ρέν σχη ζη μου δε βάι υυ βεν ζηανγκ , ξιου σχη νη σοι χιν συο υι δι χιε χιν λι χιανγκ ζηε δε ξυζ ζη ξιου κε υι λε , τη βιέ σχη δοι υυ να χιε ξιαν βει μει υου βιαν χουα δε βάι υυ λαι σχύο , ζηε υι διαν τη βιέ ζηονγκ υαο , υε τη βιέ υου ξιάο /
不认识字母的外语,有两怕,一个是怕连写, 你放心希腊语保证打字一个字母前面的字母不会变化了,有什么都固定了字母。
βυ ρέν σχη ζη μου δε βάι υυ , υου λιανγ πα , υι γε σχη πα λίαν χιε , νη φανγ χιν ξη λα υυ βαο ζηηγκ τα ζη υι γε ζη μου κιαν μιαν δε ζη μου βυ χοι βιαν χουα λε , υου σχεν με δου γυ διγκ λε ζη μου .
一个是怕一个字母有几种不同的写法,比如阿拉伯语的字头,字中,字尾了,连在一起就变了。字体还那么小不容易看清楚,来是模模糊糊的看不清楚。希腊语的字母在校都是很清楚看出来的。
υι γε σχη πα υι γε ζη μου υου ξη ζηονγκ βυ τον δε χιε φα , βυ ρω α λα βο υυ δε ζη του , ζη ζηονγκ , ζη βει , λίαν ζαι υι κι ξιου βιαν λε , ζη τη χαι να με ξιάο βυ ρονγ υι καν κινγκ χυ , λαι σχη μο μο χυ χυ δε καν βυ κινγκ χυ , ξη λα υυ δε ζη μου ζαι ξιάο δου σχη χέν κινγκ χυ καν χυ λαι δε .
一个是怕键位变化和读音不一致,比如韩语和俄语了外语,特别是一些西里尔字母比如蒙古语,哈萨克语、吉尔吉斯语等键位的读音和俄语字母不语言,需要看着键位图来打字,慢慢熟悉,希腊语就备有这个毛病了, 你随便打字汉语拼音句子就行了,一会就可以记住字母读音了。
υι γε σχη πα ξιαν βει βιαν χε χε δυ υιν βυ υι ζηη , βι ρω χαν υυ χε υυε υυε λει βάι υυ , τη βιέ σχη υι χιε ξη λι ερ ζη μου βι ρω μενγ γυ υυ ,χα σα κε υυ , ξη ερ ξη ση υυ δενγ ξιαν βει δε δυ υιν χε ε υυ ζη μου βυ υι υανγ , χυ υαο καν ζηε ξιαν βει τη λαι τα ζη , μαν μαν σχυ ξη , ξη λανγ υυ ξιου μει υου ζηε γε μάο πινγκ λε , νη σοι βιαν τα ζη χαν υυ πιν υιν ξύ ζη ξιου χιγκ λε , υι χοι ξιου κεύη ξη ζηυ ζη μου δυ υιν λε .
因为拉丁字母的所有英语类语言都是从希腊语来的,所以希腊语和影月类外语的差别就是字母不一样,打字汉语拼音一会就可以解决这个问题。
υιν βει λα διγκ ζη μου δε συο υου υινγ υυ λει υυ υαν δου σχη κονγκ ξη λα υυ λαι δε , συο υι ξη λα υυ δε υινγ υυ λει βάι υυ δε χα βιέ ξιου σχη ζη μου βυ υι υανγ , τα ζη χαν υυ πιν υιν υι χοι ξιου κε υι ξιέ ξυε ζηε γε βενβ τη .